søndag 29. april 2012

Gammel dør

For noen er det noe ræl- for meg så er det en Perle !


Naboen som er en gård med mye gammelt, skal flytte og rydder bort alt de ikke skal ha, denne fikk jeg før den ble kastet. Heldige meg :)


Idag har vi skrapet og pusset bort all den malinga som satt løst og flasset


Så mange lag med liv og sjel


Håndtakene skal monteres på døra som knagger


Døra har fått plass på side veggen på glassverandaen. Vi skal bygge en benk der og gleder meg til handymannen min kommer igang med den.


Gleder meg til å finne ting og tang og dekorere døren med

Ønsker dere alle en fantastisk uke !


lørdag 28. april 2012

Rosmarin og hvitløksrundstykker


Disse er en gjenganger hjemme hos oss. Gode med pålegg og supert som tilbehør til salat, gryteretter osv.

50 gr gjær
200 gr smør
6 dl vann
2 ss sukker
2 egg
1 ts salt
900 gr hvetemel
-----------------
50 gr smør
Rosmarin
4 hvitløkbåter
Maldon salt


Ha alt det tørre opp i eltebollen


Smelt smøret, og ha vannet opp i når smøret er smeltet- la det bli fingervarmt. Bruker du fersk gjær kan du løse opp gjæren sammen med dette- tørrgjær haes rett i eltebollen.


La eltingen gå på middels hastighet, la den gå ca 5 minutter. Bruker du håndkraft så bør du elte litt lenger.


Når den er god og seig så lar du den stå i et kvarter å slappe av


Så elter du den noen minutter til, juster eventuelt med litt mer mel- men pass på så det ikke blir for mye. Deigen skal fortsatt være god og klissete, bare så vidt at den løsner fra kantene på bakebollen.


Så settes den til heving i ca 45-60 minutter, med plastfolie over bollen- så deigen ikke skal tørke ut.


I mens så smelter du 50 gr med smør og hakker hvitløken smått og har det i sammen med rosmarinen, så smøret tar smak av urtene.


Deigen har hevet til over dobbel størrelse


Smør litt rapsolje på benken og velt deigen ut på benken. Del den i emner, form de og legg de på bakebrettet. Jeg fikk 24 store rundstykker ut av denne deigen.


Denne bakedeleren er jeg så glad i- den gjør det lett å dele opp i passe emner. Bakepenselen er fra Tuppeware og dette er 2 ting jeg er avhengig av i kjøkkenskuffen.


Pensle på det smeltete urtemøret og legg på rosmarinen og hvitløken


Strø på litt Maldon salt og sett de til heving ca 20-30 minutter


Stekes på 210 grader i ca 10 minutter. Det er litt forskjellig steketid fra ovn til ovn.


Legg de til avkjøling og etter få minutter så er det bare å nyte nydelige rundstykker


Velbekomme !!!

søndag 15. april 2012

Hagemessa

I går var jeg på Hagemessa Lillestrømhttp://www.bygg.no/2012/04/87491.0 Det yret med mange glade mennesker der og mange flotte standPlantasjen hadde en hall for seg selv, med supre tilbud. Det ble gressklipper og kantlipper på oss.
Mange foreninger hadde også stand, blant annet Rose og Pelargonia foreningen. Fikk med noen små spede planter fra Pelargonia foreningen. Gleder meg til de vokser seg store og sterke !

Dette er Mårbacka- den er så nydelig synes jeg :)


Prins Nicolai og Appleblossom Rosebud


Dronning Ingrid

Legger ved en link om Pelargonia http://www.pelargonia.no/index.htm


Mens jeg var der på standen til Pelargonia foreningen så kjente jeg en god sitron lukt- det kom fra denne planten. Den måtte også bli med hjem, en sitron Pelargonia !


Er veldig glad i Hortensia også

Prøver oss på Plommetomater i år


Litt urter til kjøkkenbenken, Persille, Rosmarin og Oregano




I dag var planen å ta ut Georginene fra vinterdvalen i kjelleren og få de i jorda. Noen få er tatt inn for å drive de frem litt fortere. Men 8 grader ute, tror jeg kanskje venter litt jeg :)

God uke til dere !


fredag 13. april 2012