Dette trenger du
10 Sitroner
450 gr sukker
4 dl vann
1 flaske til 1 liter ( kommer litt ann på hvor saftige sitronene er
Skyll sitronene godt, og skrell de med zest skreller
Press saften ut av sitronene, og ha sitronsaften og skallet opp i en kjele
Sammen med sukker og vann
Kok opp og la det små putre i 30- 40 minutter. Smak limonaden til med mer sukker eller sitronsaft mens den småkoker.
La sirupen avkjøle, og hell den på en ren flaske.
Sett flasken på et kjølig sted, og la sirupen trekke natten over med sitronskallet.
Hell sirupen gjennom en sikt, i noe med helle tut. Ta en skje å press litt på skallet så all sirupen kommer ned i bollen under.
P.s Dette "kandiserte" sitronskallet er nå smaksrikt og mykt. Flott å bruke i f.eks. en sitronformkake
Skyll flasken for sitronskall, før du heller sirupen tilbake på flasken
Klar til servering: Tynn ut sirupen med vann i forhold 1:3. Server limonaden med masse is i glasset, og en sitronskive. Sirupen holder seg ca 1 måned på et kjølig sted. Sirupen er fin å ha i drinker også.
Du kan fint blande forskjellige sitrusfrukter, f.eks lime, appelsin, sitron.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar