Skal liksom være litt sunn nå i Januar, men måtte bake det brødet her. En gammel oppskrift etter mormor
1,4
l hvetemel
1
ts salt
5
ss malt extrakt
1
pk tørrgjær
Ca
6 dl vann
1
– 2 ss olje
Bland
sammen alle ingrediensene og sett til heving i ca 30 minutter. Ha et tynt lag
med olje rundt deigen, da blir det lettere å få den ut av bollen. Ha plast over
bakebollen så deigen ikke tørker. Form
deigen til 2 brød og la de hvile på bakeplaten i ca 30 minutter. Strø et tynt
lag mel over brødene.
Stekes
ved 230 grader i ca 40 minutter/ til de er gyllen brune.
Jeg ville ha sprekker på siden av brødet for ville ha det nostalgisk ! Men det er lurt å skjære noen snitt øverst i brødet hvis det vil unngås.
Hadde vel ikke vært det mest usunne jeg kunne gjort om det ikke var for at jeg tok den helt ut med godt smør og sukker på brødskiva- skikkelig nostalgisk !
Klem fra Monica
jordans
SvarSlettkyrie 7
a bathing ape
golden goose outlet
supreme new york