tirsdag 15. januar 2013

Maltbrød

Skal liksom være litt sunn nå i Januar, men måtte bake det brødet her. En gammel oppskrift etter mormor
 
 
 

1,4 l hvetemel
1 ts salt
5 ss malt extrakt
1 pk tørrgjær
Ca 6 dl vann
1 – 2 ss olje
Bland sammen alle ingrediensene og sett til heving i ca 30 minutter. Ha et tynt lag med olje rundt deigen, da blir det lettere å få den ut av bollen. Ha plast over bakebollen så deigen ikke tørker.  Form deigen til 2 brød og la de hvile på bakeplaten i ca 30 minutter. Strø et tynt lag mel over brødene.
Stekes ved 230 grader i ca 40 minutter/ til de er gyllen brune.

Jeg ville ha sprekker på siden av brødet for ville ha det nostalgisk ! Men det er lurt å skjære noen snitt øverst i brødet hvis det vil unngås.
 
 
 
Hadde vel ikke vært det mest usunne jeg kunne gjort om det ikke var for at jeg tok den helt ut med godt smør og sukker på brødskiva- skikkelig nostalgisk !
 
Klem  fra Monica

 

1 kommentar: