tirsdag 13. desember 2011

Kanelstenger


150g smør
1,5 dl sukker
1-2 eggeplommer
1,5 ss sirup
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 ts natron eller hjortetakksalt
ca. 4 dl hvetemel
1 eggehvite, til pensling
1 ss perlesukker eller strøsukker
30 mandler
 
Rør romtemperert smør luftig, tilsett sukkeret og rør det godt sammen. Tilsett eggeplomme, sirup, kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel og arbeid deigen godt sammen.

La den stå i kjøleskapet i ca. ½ time.

Del deigen i 5 og trill hvert emne til 25 cm lange pølser som legges på stekeplaten og trykkes flate, ca. ½ cm tykke.

Pensle lengdene med eggehviten og dryss med perlesukker og mandler.

Stek kakene i 10- 12 minutter midt i ovnen på 175ºC.
Del lengdene i 2 cm brede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl på rist
.

1 kommentar: