Har bakt smultringer i dag med god hjelp fra min svigerdatter. Vi doblet denne porsjonen så det ble mange på hver
3 egg
300 g sukker
1 ½ dl kremfløte
3 dl seterrømme
1 ½ ts hornsalt/hjortetakk
2 ts kardemomme
750 gr hvetemel
300 g sukker
1 ½ dl kremfløte
3 dl seterrømme
1 ½ ts hornsalt/hjortetakk
2 ts kardemomme
750 gr hvetemel
Rasp av 1 sitron (skallet)
Visp eggedosis av egg og sukker i en bolle og stivpisk fløten i en annen. Så blander du de lett sammen, før de har i alt det tørre og sitron raspet.
Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut, så hvis du bruker maskin slik som meg, så rør på lav hastighet. Deigen skal være litt klissete. Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over.
På bakedagen så :
Smelt 1 ½ kg smult i en kjele.
P.s Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig). Test om smulten er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv ned i smulten. Når det putrer rundt tresleiva, er smulten passe varm.
Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til en leiv på 1 – 1 ½ cm tykkelse.
Stikk ut smultringer med en smultringutstikker.
Stikk ut smultringer med en smultringutstikker.
Stek ca 5-6 smultringer om gangen.
Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv.
Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv.
Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir.
Avkjøl og legg i poser i fryseren
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar