lørdag 7. januar 2012

Kardemomme Kringler


1 pk  gjær
75 gr  smør
3,5 dl melk
1  dl sukker
2 ss  lys sirup
10 dl hvetemel
1  egg
ts kardemomme
1  ts vaniljesukker
0,5  ts salt


Pluss 100 gr smør og melk til pensling


 

Smuldre gjæren eller tøm posen om du bruker tørrgjær i bollen. Smelt smøret og tilsett det sammen med melken.
  

Tilsett sukker, sirup, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør i egget. Arbeid inn det meste av melet.


La heve under klede i 30 minutter. Arbeid inn 100 g mykt matfett, dette gjør jeg også med Kenwooden.


Deigen blir ganske fast


Rull deigen i emner som formes til kringler. Legg på plate med bakepapir og la heve i 30 minutter.
 


Stekes midt i ovnen ved 225 ° i 10-12 minutter.
Pensles med melk så snart de er tatt ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Nå er de klare til å nytes, men det gjør seg godt med litt melis glasur på eller som jeg liker best - strø sukker på en asjett ! tar litt flyte smør på kringlen og dypper den i sukkeret- nam




 
Velbekomme
 
 
Smil og klem
Monica


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar