1 pk gjær
75 gr smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
2 ss lys sirup
10 dl hvetemel
1 egg
3 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
0,5 ts salt
Pluss 100 gr smør og melk til pensling
Smuldre gjæren eller tøm posen om du bruker tørrgjær i bollen. Smelt smøret og tilsett det sammen med melken.
Tilsett sukker, sirup, salt, kardemomme og vaniljesukker. Rør i egget. Arbeid inn det meste av melet.
La heve under klede i 30 minutter. Arbeid inn 100 g mykt matfett, dette gjør jeg også med Kenwooden.
Deigen blir ganske fast
Rull deigen i emner som formes til kringler. Legg på plate med bakepapir og la heve i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 225 ° i 10-12 minutter.
Pensles med melk så snart de er tatt ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Pensles med melk så snart de er tatt ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Nå er de klare til å nytes, men det gjør seg godt med litt melis glasur på eller som jeg liker best - strø sukker på en asjett ! tar litt flyte smør på kringlen og dypper den i sukkeret- nam
Velbekomme
Smil og klem
Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar