Fant en oppskrift i Påskens Kamille som jeg tenkte å prøve. Men så skjer det som alltid skjer- jeg klarer ikke å forholde meg til den originale oppskriften- men det var nesten. Så det som heter sitron pai i Kamille ble sitronappelsin kake her på Sjøaker !
Bunn:
300 gr Digestive
kjeks
100 gr Cornflakes
150 gr smeltet
smør
150 gr sukker
Fyll:
1 egg
4 eggeplommer
1 boks Vikingmelk/boksemelk
Saften av 3
sitroner
Saften av 2
appelsiner
Topping :
2,5 dl kremfløte
2 toppete ss
gresk yoghurt
4 ss melis
2 ss revet sitron/appelsinskall
Bruk en
springkake form og fest bakepapir på underdelen og smør kanten rundt.
Knus kjeksen
godt (jeg brukte en foodprosessor) og deretter knuser du cornflakesen litt
grovere. Bland i det smeltede smøret og sukkeret i kjeksblandingen og hell det
i formen og press til en kant rundt. Stekes i 15 minutter på 180 grader. Ta ut
og reduser varmen til 160 grader.
Visp eggene til
det blir lyst og luftig. Deretter pisker du inn den kondenserte melken og
sitrus saften.
Hell massen i
kakeformen og stek videre i 20 minutter. Ta kaka ut og oppbevar kaldt natten
over.
Før servering
piskes kremfløten, melisen og yoghurten. Ha over på kaka og pynt med sitrus
skall.
Velbekomme
Klem Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar