søndag 31. mars 2013

Sitronappelsinkake

Fant en oppskrift i Påskens Kamille som jeg tenkte å prøve. Men så skjer det som alltid skjer- jeg klarer ikke å forholde meg til den originale oppskriften- men det var nesten. Så det som heter sitron pai i Kamille ble sitronappelsin kake her på Sjøaker !
 
 


 
Bunn:
300 gr Digestive kjeks
100 gr Cornflakes
150 gr smeltet smør
150 gr sukker
Fyll:
1 egg
4 eggeplommer
1 boks Vikingmelk/boksemelk
Saften av 3 sitroner
Saften av 2 appelsiner
Topping :
 
2,5 dl kremfløte
2 toppete ss gresk yoghurt
4 ss melis
 

2 ss revet sitron/appelsinskall
 
 
 
 
Bruk en springkake form og fest bakepapir på underdelen og smør kanten rundt.
Knus kjeksen godt (jeg brukte en foodprosessor) og deretter knuser du cornflakesen litt grovere. Bland i det smeltede smøret og sukkeret i kjeksblandingen og hell det i formen og press til en kant rundt. Stekes i 15 minutter på 180 grader. Ta ut og reduser varmen til 160 grader.


 
 
 
Visp eggene til det blir lyst og luftig. Deretter pisker du inn den kondenserte melken og sitrus saften.
Hell massen i kakeformen og stek videre i 20 minutter. Ta kaka ut og oppbevar kaldt natten over.




 

Før servering piskes kremfløten, melisen og yoghurten. Ha over på kaka og pynt med sitrus skall.

 
 

 
Velbekomme
 
Klem  Monica
 

 
 


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar