Eller også Kvæfjordkake- kjært barn har mange navn
200 g mykt smør
200 g sukker
8 eggeplommer
8 ss melk
260 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
200 g sukker
8 eggeplommer
8 ss melk
260 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Marengs:
8 eggehviter
350 g sukker
ca 150 g hakkede mandler/ mandelflak
Fyll: stivpisket krem + vaniljekrem, jeg hadde i noen dråper med rom essens
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett
eggeplommene en og en og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel/bakepulver
vekselvis.
Marengs
Stivpisk eggehvitene og tilsett
sukkeret og rør til sukkeret er oppløst og marengsen er stiv.
Kle en langpanne med bakepapir. Ha
deigen i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg marengsen over og bre
den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler.
Stek kaken på nederste rille i varm
ovn, 170 oC i ca 1 time (sjekke med en pinne) til marengsen har fått en lett
gyllen farge.
Avkjøl kaken på rist.
Del kaken i to like store deler og
legg stiv krem blandet med vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre
halvdelen over med mandelsiden opp.
Fikk en koselig mail i går fra Christina som jobber for nett stedet Alleoppskrifter.no, om tips at jeg kunne legge til bloggen min der. Så nå finner dere meg der også
Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar