Hvor godt er det ikke med nystekt brød og moro at det går an å bake uten gjær
For
å få laget dette brødet så må du ha en surdeigskultur. Jeg gjorde det enkelt
med å blande hvetemel og vann og mate den med påfyll hver dag i en uke. Den
første gangen begynte den å mugne, så den kastet jeg. Lagde den litt større fra
starten av neste gangen og den er frisk og fin og lukter akkurat slik den skal.
Det er moro å se det begynner å boble etter et par dager
500 gr bakeklar
surdeigskultur av hvetemel
1 kg hvetemel
6-7 dl vann
1 ts salt
Slik
gjorde jeg det:
Blandet
alt i Kenwooden, men holdt igjen litt av vannet og å spedde på med det til en
passe klissete men fast deig. Når deigen har løsnet fra kanten og likevel er
løs- da er den ferdig.
Satte
over plastfolie over bollen og lot den hvile ca en time. Hadde litt olivenolje på hendene og dro deigen
ut av bollen – brettet og strakk litt i den og la den på bakebrettet. Der fikk
den hvile ca 40 minutter. Strødde litt mel på toppen og skar et langsgående
snitt på toppen av brødet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar