torsdag 11. april 2013

Surdeigsbrød

Hvor godt er det ikke med nystekt brød og moro at det går an å bake uten gjær
 
 
 
For å få laget dette brødet så må du ha en surdeigskultur. Jeg gjorde det enkelt med å blande hvetemel og vann og mate den med påfyll hver dag i en uke. Den første gangen begynte den å mugne, så den kastet jeg. Lagde den litt større fra starten av neste gangen og den er frisk og fin og lukter akkurat slik den skal. Det er moro å se det begynner å boble etter et par dager

 
500 gr bakeklar surdeigskultur av hvetemel
1 kg hvetemel
6-7 dl vann
1 ts salt


Slik gjorde jeg det:
 
Blandet alt i Kenwooden, men holdt igjen litt av vannet og å spedde på med det til en passe klissete men fast deig. Når deigen har løsnet fra kanten og likevel er løs- da er den ferdig.
Satte over plastfolie over bollen og lot den hvile ca en time.  Hadde litt olivenolje på hendene og dro deigen ut av bollen – brettet og strakk litt i den og la den på bakebrettet. Der fikk den hvile ca 40 minutter. Strødde litt mel på toppen og skar et langsgående snitt på toppen av brødet.
 

I etterkant så hadde det vært smart og lagt det i en rund kakeform eller vanlig brødform- for det bredde seg noe utover.Satte ovnen på 260 grader og med en gang jeg satte inn brødet så ble temperaturen senket til 220 grader.
Steketiden var ca 35 minutter og det ble 2 brød.

 
Velbekomme
 

Klem Monica

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar