tirsdag 15. oktober 2013

Eplebrød med valnøtter

Har fått så mange epler fra moren min - så i helgen ble disse bakt
 
   
700 gr hvetemel
200 gr fin rugmel
100 gr grov rugmel
8 dl vann
1 dæsj flytende honning
50 gr gjær
1 ts salt
3 epler
2 dl valnøtter



 

Bland mel, tørrgjær og salt sammen i bollen sammen med nesten alt vannet. Jeg setter Kenwooden på halv hastighet og sper med resten av vannet til det blir en fin konsistens.
Renser eplene og skjærer de i små terninger- kan gjerne beholde skallet. Grovhakker valnøttene og tilsetter eplene og nøttene i deigen og de eltes med. Når deigen akkurat slipper kanten så er den ferdig. Ha plast over bollen og sett til heving en times tid.
Ha litt olje på benken. Ta de ut og form de til emner- og sett de til ny heving i ca 30 minutter.
Stekes ca 20 minutter på 220 grader, varierer noe fra ovn til ovn
 
 
Velbekomme
 
Smil og klem
Monica

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar