Har fått så mange epler fra moren min - så i helgen ble disse bakt
700 gr hvetemel
200 gr fin rugmel
100 gr grov rugmel
8 dl vann
1 dæsj flytende honning
50 gr gjær
1 ts salt
3 epler
2 dl valnøtter
Bland mel, tørrgjær og salt sammen i bollen sammen med
nesten alt vannet. Jeg setter Kenwooden på halv hastighet og sper med resten av
vannet til det blir en fin konsistens.
Renser eplene og skjærer de i små terninger- kan gjerne
beholde skallet. Grovhakker valnøttene og tilsetter eplene og nøttene i deigen
og de eltes med. Når deigen akkurat slipper kanten så er den ferdig. Ha plast
over bollen og sett til heving en times tid.
Ha litt olje på benken. Ta de ut og form de til emner- og
sett de til ny heving i ca 30 minutter.
Stekes ca 20 minutter på 220 grader, varierer noe fra ovn
til ovn
Velbekomme
Smil og klem
Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar