fredag 18. oktober 2013

Mektig sjokoladekake

Hjelper veldig godt når sjokoladetrangen melder seg. Denne er best med en god kremdott ved siden av og servert helt kald
 


                  220 gr smør
4,5dl sukker
4 egg
4 ss bakekakao
4 dl mel
2 ts vaniljesukker
2 ts salt
6 ss karamellsaus
3 ts bakepulver
1,5 dl kirsebærsyltetøy
1 dl kefir
 
Visp smør og sukker hvitt og visp inn eggene, når alt er luftig så tilsettes kefiren.
Sikt i melet og kakaoen og ha i det sammen med salt, karamellsausen, bakepulver og vaniljesukker.
Visp det godt og vend inn kirsebærsyltetøyet med en slikkepott.
Ha det i form kledd med bakepapir og smør kantene.
La den stå i ovnen i ca 50 min på 175 grader.
 


Glasur
50 gr smør
1 dl sirup
1, 5 dl føte
200 gr mørk sjokolade
 Varm alle ingrediensene utenom sjokoladen. Ta kasserollen til side og knekk opp i sjokoladen og rør den ut til alt er smeltet inn. Avkjøles.


 
Når kaken er kald smører du ut glasuren. Pynter med kirsebær og vispet krem


 
Her er et kakestykke tatt rett opp fra fryseren.
 
God helg
 
Smil og klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar