Grovt og sunt !
Fant oppskriften inne på Grete Rohde
1 1/2 liter
vann
50 g gjær
1 ss olje
1 ts salt
10 dl grov
sammalt hvete
5 dl rugmel
sammalt
15 dl havregryn
5 dl hvetemel
Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland inn salt,
olje, mel og havregryn, og elt deigen til den blir smidig og glatt. La deigen
stå og heve til dobbel størrelse, ca. 1/2-1 time. Del deigen i to-tre emner. Bak
de ut til avlange brød og legg de i bakeformer. Etterhev brødene under
håndkle på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensle brødene med vann og stek dem på nederste rille i ovnen på 180 °C
i ca. 40 minutter. Avkjøl de på rist.
Mine brød satte jeg inn i varm ovn på 230 grader og skrudde ovnen ned til 180. De måtte stå i en time- avhenger mye av hvordan ovnen er. Penslet brødene med egg.
Velbekomme !
Smil og klem
Monica
edirne
SvarSletttrabzon
adana
yozgat
P5LJJR