torsdag 16. januar 2014

Kyllingsuppe og urtebrød

Noen ganger er det koselig å gjøre en skikkelig innsats og gjøre seg flid med middagen. Mange ganger er det godt når det er ganske så enkelt. Noe midt i mellom ferdig suppeposer og de som skal koke i timer.
 
Denne kyllingsuppen er en gjenganger her hjemme blitt
 


2 kyllingbryst
1 ts karri
0,5 ts cayennepepper
Litt salt og pepper
0,5 gul paprika
0,5 rød paprika
1 purre
7,5 dl vann
2 stk buljongterninger
1 dl eplejuice
1 beger creme fraiche
Event litt fløte




Del kyllingbrystene i biter og brun de i stekepannen med litt smør, salt og pepper.
I kjelen har du vann, buljongterningene, eplejuicen, creme fraichen og krydderne- kok opp.  Ha i kyllingbitene når de er ferdig brunet. La det koke 5 minutter. Smak til og ha eventuelt i litt fløte.
Purre og paprikabitene freses raskt i stekepannen. Ha alt opp i kjelen. Server straks den er ferdig.


Om det ønskes brød til så er dette godt og enkelt
 
Noen skjeer med hvetemel, en nype salt, litt tørrgjær og vann til det blir en passe klebrig deig. Ta litt sitron olivenolje på hendene og ta deigen ut av bollen og ha på stekebrett. Strø over med maldonsalt og urter. Her er det brukt rosmarin.
Hev til dobbel størrelse og stekes ca 15 minutter på 230 grader.

 
 
Nyt dagen !
 
 
Smil og klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar