lørdag 26. april 2014

Stablebrød og fletteloff

Denne bloggen har blitt et oppslagsverk for meg!
Disse brødene frister til gjentagelse- mange ganger.
 
 
Jeg fulgte ingen eksakt oppskrift til fletteloffen og rundstykkene. Men ca sånn her 
 
5 dl melk
100 g meierismør
1 pakke tørrgjær
0,5 ts salt
Ca 1 l mel

 

 
Smelt smøret og tilsett melken. Varm opp til det er fingervarmt.
Ha mel, gjær, og salt i en bakebolle. Jeg er avhengig av Kenwooden.Tilsett melkeblandingen og rør til deigen slipper bollen. Spar litt av melet og juster til passe fast deig. Lag den så løs som mulig.
 La deigen heve til dobbel størrelse- flett loffen, hev den litt til og stekes på 220 grader
 
 
 
 


Brukte den sammen grunndeigen til stablebrødet men ble inspirert av Hele Norge Baker Camilla sitt stablebrød HER.
 
Orginaloppskriften
 
1/2 pk tørrgjær
Ca. 10 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl h-melk
1 egg
1 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje

 
Fyll:

8 ss smeltet meierismør
100 g revet parmesan
1 neve frisk timian hakkes
1 neve frisk basilikum
Saft av 1/2 sitron
3 klyper havsalt

 
Deig:

     
  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm.
  3. Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.
  4. Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
  5. Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm. 

  6.  
 
Fyll:

 
  1. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
  2. Ha over sitronsaft.
  3. Del deigen opp i strimler på 8 cm.
  4. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
  5. Ta en brødform med litt høy kant og pensle den med smør eller olivenolje.
  6. Stable oppi deigbunkene og strø over litt parmesan på toppen.
  7. Hev brødet i 30-45 minutter.
  8. Stekes på 200 grader i
  9. 30-40 minutter.

 
 
Det var et morsomt brød og bake, veldig godt og sosialt og spise.

 
Smil og klem
 
Monica

1 kommentar: