torsdag 9. februar 2012

4-korn brød med skålding


 

100 gr helkorn rug
50 gr sesamfrø
50 gr linfrø
50 gr solsikkekjerner
3 dl vann

Til deigen som gir 2 brød

550 gr hvetemel
60 gr sammalt rug fin
60 gr siktet rugmel
550 gr ferdig skålding
4 dl vann
20 gr salt
1 pk tørrgjær eller fersk


Vei opp å ha alle frøene som skal være i skåldingen i en bolle, og ha på kokende vann. La bollen stå helt til den er avkjølt- gjerne natten over.


Start selve bakingen med å ha i mel, salt og gjær i bakebollen og omtrent 3,5 dl av vannet. Kjør dette på middels hastighet i ca 5 minutter og spe sakte med resten av vannet.


 Når blandingen er glatt og slipper eltebollen. bryter du opp skåldingen og har den i. Kjør blandingen på sakte fart til alt er godt blandet inn. Sett deigen til modning i 1,5 time under plastfilm


Strø litt mel på bakebenken og ta deigen over på denne. Fold og strekk deigen forsiktig som en konvolutt. Del deigen i to,  og rundvirk emnene og la dem hvile i 30 minutter under bakeklede.
Smør to bakeformer godt.


Form emnene til to brød og ha de i bakeformene. La de heve i ytterligere 30 minutter, under bakeklede
Stekes på nederste rille i ovnen på 220 grader i ca 40 minutter. Avkjøles på rist.

Velbekomme !



Velbekomme

1 kommentar: