Passer fint med Solskinnsboller på en dag som denne, med melisglasur på toppen ble de helt nydelige!
Det er en stor deig, så oppskriften kan fint halveres- det ble 40 store Solskinnsboller
250 gr smør
8 dl lettmelk eller vann
2 dl appelsinjuice
3 dl sukker
2 egg
2 poser tørrgjær for søte deiger
4 ts kardemomme
ca 2,1 kg hvetemel
Fyll
5 ss brunt sukker
4 ss kanel
1 pakke med ferdig vaniljekrem
Rosiner om det ønskes
Rosiner om det ønskes
egg til pensling
Smelt smør, tilsett melk eller vann og appelsinjuice. Varm til den blir fingervarm. Rør gjæren ut i litt av væsken- tørrgjær tilsettes direkte i bollen sammen med hvetemelet. Rør eggene ut i resten av melken.
Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett væske mens maskinen går. Elt deigen i maskinen i ca 6-8 minutter helt til den blir glatt og smidig og slipper bakebollen.
Dekk til bakebollen og sett til heving i ca 40 minutter
Ha deigen ut på bakebordet og del den i to emner. Kjevle hver del ut til et rektangel.
Dryss over kanel og brunt sukker. Jeg tok rosiner også på den ene halvparten. Rull sammen og del i skiver som til kanelboller. Sett de på stekebrettet og la de heve i 40 minutter med klede over.
Lag en grop i hver bolle og legg i en ss vaniljekrem i hver bolle, Pensle med sammenpisket egg og stek på midterste rille i varm stekeovn ved 230 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
Velbekomme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar