lørdag 25. februar 2012

Foccacia

 
God til det meste- salat, suppe, med ost og salami i mellom og som tilbehør.


Kvelden før

300 gr hvetemel
3 dl vann
20 gr gjær

Samme dag

2,5 dl vann
 30 gr rapsolje eller olivenolje
5 dl hvetemel


Lag en deig av hvetemel, vann og gjær kvelden før, den skal være klissete. Sett plastfolie over bakebollen og la stå til neste dag.
Da blander du hvetemelet, salt og vannet til en løs og klissete deig. Smør en form med olje godt på alle kanter. Hell deigen opp i den- er nok til en stor langpanne denne oppskriften- eller del den i 2 mindre. Ha litt olje over den også og strø over krydder. F.eks rosmarin og flaksalt. Du kan også ha på soltørkete tomater, oster, oliven ut fra det du har lyst på. La den heve ca 1 time så kan den stekes.

Stek på 230 grader i ca 15 minutter.

Velbekomme !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar