lørdag 4. august 2012

Ingers rugbrød

Det er ingenting som er som ei grov brødskive med brunost på, etter en ferie med masse god mat og mange utskeielser. Rett å slett super godt !!!


1,3 kg fin sammalt hvete
200 gr sammalt rug, fin
200 gr helkorn hvete
2 poser tørrgjær
2 strøkne ts salt
9 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1,5 l vann
5 dl lettmelk


 
Det er til 3 brød i 2 liters former


Bland alt det tørre. Bruker du fersk gjær så løs den opp i litt av væsken. Arbeid deigen godt- den skal være løs. Juster vannmengden etter deig konsistensen.


Forhev i ca 1 time.  Helles i formene og dras ut med en slikkepott. Etterheves ca 20 minutter. Settes inn i varm ovn. Stekes på  220 gr i 1 time. Ta ut brødene, hvelv de ut av formene og vend den blekeste delen opp. Skru ned ovnen til 180 gr og stek ca 30 min til. Steketiden avhenger noe fra ovn til ovn. Bank på brødene under og er det en hul lyd er de ferdige. De holder lenge på varmen- og det er vanskelig å la være å skjære en skive. Skjæres det for tidlig kan brødet virke deigete. Jeg skar litt for tidlig- men det var så godt !



Velbekomme !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar