I dag har vi hatt gjester på søndagslunsj og det ble en
lang og koselig stund
Satte frem mange gode minner. Gafler fra
besteforeldrene til sønnen min, kniver fra loppemarked, skjeer fra min mormor
og morfar, servise fått i julepresang, serviettringer fått i presang,
fra markeder osv
Plukket Georginer og Hortensia fra hagen
Frista ikke med å stryke duk i dag, så la
på et pledd-funka det
Småbrød
12 dl hvetemel
3 dl lettmelk
3 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 dæsj flytende honning3 dl vann
1 pk tørrgjær
2 ts salt
12 dl hvetemel
Bland væsken og varm det til finger temperatur. Ha melet, salt, gjær og honning over i bake bollen og spe inn væsken. Deigen skal være løs, eltes godt. Ha litt rapsolje på hendene og løsne deigen fra kantene og la den hvile i 1,5 time. Ha plastfolie over bollen.
Ha rapsolje på benken og hvelv deigen ut og
klapp den forsiktig ut til ca 1-2 cm tykkelse. Skjær i remser med en kniv og
del det opp i passe størrelser. Legg hver bit over på et brett med bakepapir og la det hvile ca
20-30 minutter.
Stekes på 235 grader i ca 12-15 minutter
Klem Monica
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar