søndag 26. august 2012

Søndagslunsj

I dag har vi hatt gjester på søndagslunsj og det ble en lang og koselig stund

Satte frem mange gode minner. Gafler fra besteforeldrene til sønnen min, kniver fra loppemarked, skjeer fra min mormor og morfar, servise fått i julepresang, serviettringer fått i presang, fra markeder osv
 

Plukket Georginer og Hortensia fra hagen
Frista ikke med å stryke duk i dag, så la på et pledd-funka det


Småbrød

3 dl lettmelk
3 dl vann
1 pk tørrgjær
 2 ts salt
1 dæsj flytende honning
 12 dl hvetemel
 

Bland væsken og varm det til finger temperatur. Ha melet, salt, gjær og honning over i bake bollen og spe inn væsken. Deigen skal være løs, eltes godt. Ha litt rapsolje på hendene og løsne deigen fra kantene og la den hvile i 1,5 time. Ha plastfolie over bollen.

Ha rapsolje på benken og hvelv deigen ut og klapp den forsiktig ut til ca 1-2 cm tykkelse. Skjær i remser med en kniv og del det opp i passe størrelser. Legg hver bit over på et brett med bakepapir og la det hvile ca 20-30 minutter.


Stekes på 235 grader i ca 12-15 minutter

 

Klem Monica

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar