fredag 15. februar 2013

Seige sjokolade Brownies

Er godt det
 

Passer fint som en dessert også denne

 
200 gr smør
300 gr sukker
 200 gr brunt sukker
250 gr mørk sjokolade
2 ss lys sirup
4 egg
3 ts vaniljesukker
200 gr hvetemel
4 ss bake kakao
1 ts bakepulver
 
Dekk en panne med bakepapir og smør på sidene om ikke papiret dekker. Sett ovnen på 180 grader.
Ha smør, hvitt og brunt sukker, sjokolade og sirup i en tykkbunnet kjele, og varm forsiktig opp under omrøring til alt er godt blandet. Sett kjelen til avkjøling.
 
Visp sammen egg og vaniljesukker og rør inn den avkjølte sjokoladeblandingen.
 
Sikt sammen mel, kakao og bakepulver i en annen bolle, og vend forsiktig inn  egg og sjokoladeblandingen med en skje eller slikkepott.
 
Ha kakerøren over i den kledde formen, og stek kaken i ca 40 minutter (varierer fra ovn til ovn), eller til overflaten er sprø og kaken begynner å slippe kantene i formen. Midten av kaken skal fremdeles være tung og klissete.
 
La kaken være i pannen til den er helt kald. Dryss kakao pulver over kaken, del den i ruter og server.
 
 
 
God helg
 
Smil og klem
 
Monica
 

 
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar