fredag 14. juni 2013

Kjeks, jordbær og krem

Disse kjeksene lagde jeg kun for nysgjerrighetens skyld. De heter Shortbread og er skotske
 

De skal være den tykkelsen som den øverste- men vi syntes de ble sprøere og bedre med at de var tynnere, så det ble flest av de


Det blir 8 kjeks om det er den opprinnelige tykkelsen
 
2 dl hvetemel
50 gr sukker +litt ekstra
140 gr kaldt smør i biter
 
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland sammen til du har en smulete deig. Elt sammen til den er glatt. Pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet en stund.
Kjevle deigen ut til 1 cm tykk leiv og stans ut i sirkler. Ha sukker på en tallerken og rull sidene i sukkeret. Legg de på bakepapiret på en plate og prikk de med en gaffel.
Stek til de er gylne, ca 20 min på 180 grader- la de avkjøle.



Her er det blitt oppgradert kjeks. Veldig godt med en liten kremdott og et jordbær pr kjeks


Det ble en liten kaffepause på glassverandaen for Finn som holdt på å male gelenderet på terrassen


 
 
God helg til dere
 
Smil og klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar