I går så bakte jeg valnøttbrød
1 l kulturmelk
7 dl melk evt vann
100 g gjær
2-3 ts salt
2-3 ss mørk sirup
300 g sammalt hvete, grov
300 g sammalt rug, fin
1,5 kg hvetemel event spelt
1 neve havregryn
300 g valnøttkjerner
1 egg til pensling
Bland alle de tørre ingrediensene sammen og elt godt i sammen.
Hold tilbake litt av væsken og juster deigen med den. Deigen er ferdig eltet når den er klebrig men så vidt slipper kantene. Jeg bruker Kenwooden min og kjører den på mellom hastighet en god stund.
Jeg smører en stor tuppeware bolle med litt olje også undersiden på lokket. Har deigen over i den for heving. Lar den heve ca 1 time men den kan stå i to også. Da er det enkelt å få deigen ut og lett å gjøre rent.Denne deigen er stor og trenger god plass til heving.
Ha over i former og sett til heving for andre gang og legg et håndkle eller plastfolie over for at deigen ikke skal bli tørr. Hev til ca dobbel størrelse og pensle med egg
Stekes på 210 C i ca 40 minutter
goyard bag
SvarSlettsupreme
hermes bikrin bag outlet
curry shoes
bape
kobe byrant shoes
golden goose outlet
bape outlet
kyrie 8
off white jordan