fredag 26. august 2011

Knekkebrød av hvete og rug


5 dl melk
5o gr gjær
6 del grovt rugmel
6 dl hvetemel
2 ts salt

Grovt rugmel til utbaking

Ha melk og gjær i en bakebolle. Mel og salt blandes litt og litt inn, til det blir en jevn og fin deig.


Del deigen i 20 emner og trill de ut til boller. Hev bollene i 20 minutter.

Kvevle ut bollene til tynne kaker, brukt litt rugmel om deigen er klissete.
 Fint å bruke en kruskjevle (sånn kjevle med masse hakk ) til slutt. Jeg har ikke det så jeg brukte gaffel og stakk masse små hull i ”kakene”. Gjøres ikke det så blir det store luftlommer i de under steking.


Stek knekkebrødene i ovn ved 225 grader i 10-15 minutter. Sjekk om du bør snu knekkebrødene halvveis i steketiden.

Avkjøl knekkebrødene på rist. Velbekomme !!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar