fredag 18. mai 2012

Grovbrød


 Hverdagene er de vi har flest av og gjelder å kose seg litt da også og lunkent nystekt brød med fersk skorpe, med smør og brunost- det er godt det ! Velbekomme !!!



2 brød

Ca. 600 gr. hvetemel
300 gr. sammalt hvete, grov
200 gr sammalt rug, grov
100 gr. sammalt rug, fin
5 dl vann
4 dl kulturmelk
50 gr gjør
3 ss soyaolje
1-2 ts salt
3 ts farin , kan sløyfes
1 neve havregryn





Lunk væsken og rør ut gjæren i den. Tilsett olje, salt, sukker og alt det grove melet. Kna godt sammen. Ha i så mye hvetemel at du får en fast og god deig. La deigen heve seg godt opp.
Ta den ut på bakebordet og del den i to. Trill to brød, bruk havregryn på bordet når du former brødene.
Legg dem i godt smurte former, evnt. med papir i bunnen.
La brødene få en god etterheving.





 Sett de i ovnen ved 250 grader og skru så temp. ned til 200 grader.
Stek brødene på nederste rille i stekovnen i ca 45 min.
Avkjøles på rist.


God helg !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar