søndag 19. august 2012

Fougasse

Har sin opprinnelse fra Marseille og Middelhavet. Fungerer fint som tiltygg til supper og som en smårett. Mellom stekebrett nr 1 og 2 så klarte ikke vi å la være  å smake, og da fant vi ut at det var veldig godt med litt meierismør, blå skimmel ost og vanlig gul ost på handy mannen min og meg.  Rødvin hadde også sikkert vært supergodt.  


Gir 6 Fougassebrød

600 gr hvetemel
4 dl vann
1 pk tørrgjær
1 knype salt
2 pakker bacon av 140 gr.


 
Ha alt i en bolle (bortsett fra bacon) og elt godt- deigen skal være fast men likevel litt klebrig. Arbeid til deigen er smidig og slipper bollen.


Settes til heving 1-1,5 time.


 Ta deigen opp på bordet og ta litt olje på hendene (f.eks raps), elt inn det stekte baconet som er hakket i småbiter og del de i 6 emner. La de ligge og heve seg en halv times tid.


Klem ut hvert emne til en oval form og klipp eller bruk en kniv eller bruk som meg en bakespatel og lag snitt. Først fra ende til ende, så skrå snitt på hver side. La de stå å hvile noen minutter før de stekes på 230 grader i ca 15 minutter, midt i ovnen.


Som dere skjønner så ga dette brødet mersmak- skulle egentlig bare bake opp å ha i fryseren til suppe en dag

God uke til dere !!!

1 kommentar: