torsdag 21. mars 2013

Verdens beste

Eller også Kvæfjordkake- kjært barn har mange navn
 
 
200 g mykt smør
200 g sukker
8 eggeplommer
8 ss melk
260 g hvetemel
3  ts bakepulver
3  ts vaniljesukker
 
Marengs:


8 eggehviter
350  g sukker
ca 150 g hakkede mandler/ mandelflak


Fyll: stivpisket krem + vaniljekrem, jeg hadde i noen dråper med rom essens
 
 
 
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggeplommene en og en og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel/bakepulver vekselvis.
Marengs
Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret og rør til sukkeret er oppløst og marengsen er stiv.
Kle en langpanne med bakepapir. Ha deigen i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg marengsen over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler.
Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 oC i ca 1 time (sjekke med en pinne) til marengsen har fått en lett gyllen farge.
Avkjøl kaken på rist.
Del kaken i to like store deler og legg stiv krem blandet med vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.
 
 
Fikk en koselig mail i går fra Christina som jobber for nett stedet Alleoppskrifter.no, om tips at jeg kunne legge til bloggen min der. Så nå finner dere meg der også
 
 Monica
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar