fredag 23. august 2013

Sprø bringebærkake

Ble laget i full fart i dag til formiddagsbesøket
 

Eller for å være helt ærlig så laget jeg bunnene i går kveld og lot de stå i ovnen til i dag. Handymannen Finn har nemlig fri dag og han maler kjøkkenbenkene- så da måtte det bli noe som var enkelt i dag

Derfor ble det ikke den vaniljekremen som er i oppskriften, men en vaniljevisp som er kjøpt i Sverige. Den ble litt for flytende som dere ser. Vaniljekesam hadde nok vært smart og sunnere! Vanlig krem på toppen. Vaniljekrem og bær inne i kaka. Den ble ikke helt sånn den skulle være men deler den med dere for den var god og ga mersmak her i gården ! 
 200 gr smør
4 dl havregryn
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
 
Smelt smøret og rør det inn i alt det tørre. Fordel utover 2 24 cm sirkler. Stek på 200 grader i ca 15 minutter, til de er gyllen brune. Avkjøles på papiret.
 
Vaniljekrem fyll


3 dl melk
 1 vaniljestang
 3 eggeplommer
 60 gr sukker
 2 ss maizena
 3 ss kremfløte
Varm opp melken til kokepunktet sammen med vaniljestangen som er delt på midten på langs og skrapet ut frøene fra. Visp eggedosis og bland inn maizena- rør inn den varme melken. Hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp over svak varme og la det koke i ca ett minutt/til det tykner- avkjøl.


Pynt med bær
 

 

 


Her om dagen kom mann min hjem med blomster til meg- og det liker jeg.Har alltid vært veldig glad i Liljer. Både fordi de er vakre og de dufter så godt, helt herligTenk å være så nydelig som denne blomsten er da !

 
 
God helg til dere
 
Smil og klem
fra
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar