torsdag 26. desember 2013

Ostekake

Smaker herlig friskt
 

Denne gangen laget jeg det i hjerteformen og det kreves et ganske så stort fat. Nå ser jeg at jeg trenger et pent stort fat - ønsker meg det av nissen neste år, hi hi !


 Bunn

1 pk  Digestivekjeks
250 g meierismør, smeltet
Knus kjeksen, smelt smøret og bland det godt sammen. 

Lokk
 
1 pk jordbærgele
Kokes opp med litt mindre vann enn det står på pakken.
 
Fyll

1 pk gele med jordbærsmak


Løs gelen  opp med halve mengden med vann som står på pakken og avkjøles
5 dl kremfløte piskes nesten stiv sammen med
3 ts vaniljesukker  og
100 gr melis
300 gr Philadelfia naturell piskes inn sammen med
1 beger rømme
Bland inn den avkjølte geleen.



Begynn med å hell gelen i formen og sett den kaldt til den har stivnet. Så heller du i fyllet og setter det kjølig til det er slik at kjeksen ikke detter ned i fyllet. Kjeksen brer du over og trykker så hardt som mulig.

 
Ble litt fyll til overs som passet perfekt som dessert dagen før kaken skulle nytes
 
 
 
Når kaken skal ut av formen så dypp formen noen sekunder i varmt vann og legge et fat over og snu- Voila og nyt
 
Ønsker dere fine romjulsdager!
 
Smil og klem
 
Monica
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar