søndag 28. oktober 2012

Karamell Brownies med nøtter

 Bakte denne i går til lørdagskos- men vi tok et stykke i dag også- og da var den enda bedre. Karamellen var blitt seig og god i kjøleskapet. Fint med kaker som kan bakes dagen før, slik som denne


Karamellsaus
4 dl sukker
5 ss meieri smør
3 dl fløte
 
Kakebunn
 
130 gr meierismør
3,5 dl sukker
3 egg
1 ts natron 4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
En slant av den karamellsausen som er laget
1 dl melk
200 gr ristede hasselnøtter



 
Lag først karamellsausen. Varm opp sukker og smør og rør godt- helt til det er smeltet og fått ønsket brunfarge. Tilsett fløten og rør fremdeles godt, og la det små koke til sausen er gyllenbrun og jevn. Røre godt er stikkordet her.
 Dekk til en liten langpanne med bakepair og sett stekeovnen på 200 grader.
 Ha alle ingrediensene i en bolle, unntatt nøttene og det meste av sausen. Visp godt. Ha røra i formen og stek ca en halv time. Sjekk med en stekepinne.
 
La kaka hvile før du har på karamellsausen og de ristede nøttene.
 Dette blir en god, søt og mektig kake.  Med is ble det nesten litt for mye av det gode- men handymannen elsker is, derfor!

 Må spises med skje- i hvert fall hvis sausen has på før kaka er kald- slik som vi utålmodige gjorde !
 
Velbekomme !!!
 


Klem Monica


 
 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar