tirsdag 26. februar 2013

Tykklefse


Jeg er så heldig å ha en steke takke og før jul så ble den innviet med tykklefse baking- det går sikkert å lage de i ovnen også, men var koselig å stå der med takka og gode ble de også. Perfekte og putte i fryseren og gode året rundt


 

2 kg hvetemel
600 g sukker
600 g smeltet smør
6 egg
25 g bakepulver
38 g hornsalt
2,5 dl melk
4,5 dl kulturmelk
Blandes forsiktig sammen.
Kjevles ut og stekes på takke.
FYLL
Smør, sukker, kanel blandes
og smøres på lefsene.
 

Dette er en stor oppskrift- men er beregnet på å putte i fryseren. Nå som solen varmer mer og mer i solveggen, så smaker det godt med en kopp kaffe og ei lefse 

 
 
Velbekomme
 


Klem Monica
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar