tirsdag 31. januar 2012

Loff



1 kg hvetemel
7 dl vann
20 gr salt
1 pk tørrgjær
Fint rugmel til strøing
 
 
 
Bland alt i eltemaskinen, men hold av en halv desiliter vann som du sper med på slutten. Elt til deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.

Strø et tynt lag mel på bordet. Ta deigen ut av bollen og fold og strekk deigen som en konvolutt, og legg tilbake i bollen.
Legg plastfolie over bollen og la den stå og heve i 1-2 timer.
 
 
 
Ta deigen på benken igjen og del den i 2 emner. På ny strekk, dra og brett i den som en konvolutt. Lag 2 store runde boller - strø litt mel over de og la de ligge på benken til hviling under en plastfilm i
ca 30 minutter.
 
 
 
Så smører du godt 2 brødformer. Fold deigen som et brød og legg de i formene. Strø et tynt lag mel over. Påny la de stå å hvile/heve i ca 1 time, nå også under plastfilm.
Rett før stekingen snitter du loffen med en skarp kniv, fra ende til ende.
Stekes på 220 grader i ca 35 minutter.
Nå kommer det vanskeligste- avkjøl på rist før du skjærer i det !
Velbekomme





1 kommentar: