torsdag 19. januar 2012

Pitabrød

Pita er gresk for flat
 
 

Opprinnelig ble dette flate brødet servert til middag, og hovedhensikten var å ha noe å holde grillspydmat eller skupe opp tzaskiki med. Funksjonen som lomme for annen mat kom til da bakverket ble populært i Vest Europa og Usa. Her har jeg puttet litt salami og ost inne i, kjempegodt det også !


Gir ca 18 stk
Til sponge:
200 g hvetemel
140 g vann
1 pose tørr gjær
10 gr sukker
 
 
 Til deigen:
 
 
800 gr hvetemel
380 gr sponge (altså det som er laget over her)
6 dl vann
20 gr salt
30 gr oliven eller rapsolje
 Stekes ved 250 C  i 10-12 minutter



Begynn først med å lage en sponge . Det er smart å ta den på noe gjennomsiktig som f.eks et Norges glass, så du kan følge med på modnings prossessen. Etter ca 30 minutter så er den ferdig og den bobler og har est opp til nesten dobbel størrelse.
Bland ferdig sponge, hvetemel, salt og det meste av vannet. Resten sper du sakte med etter hvert, og oljen blander du inn helt til slutt i eltingen. Deigen er ferdig eltet når den ser blank og smidig ut og slipper bollen.

 La deigen modne i bollen under plastfilm i en times tid.


 
Strø litt mel på benken og ta deigen ut av bollen. Fold deigen over som en konvolutt et par ganger og del deigen i 18 emner. Trill de ut å la de stå og heve under et klede eller plastfilm i 30 minutter.

Nå kan du presse emnene flate med
hånden,og legge de på et steke
brett.


Avkjøles på rist- Velbekomme !
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar