torsdag 12. september 2013

Tacopai og fersken cider

I helgen var vi en tur på  Askim bærpresseri
 
 
De har de herligste saker der- glassene er fra Kremmerhuset



Med oss hjem hadde vi usukret eplemost, ferskencider, eplecider, pærecider, syltetøy og herlige gammeldagse anis drops

 
Den dagen ble det Tacopai til middag
 
Oppskriften fant jeg inne på Santamaria
 


Ferdig paideig, eller bruk din egen oppskrift

 400 gr Karbonadedeig
2 Tomater
2 ss Matolje
2 ss  Rød Jalapeno  
1 pose Taco spice mix
Revet ost 100 g
2 Egg
1-2 dl melk/cremefraiche


 
         Smør en ildfast form med smør
Kjevle eller trykk paideigen ut i formen. Prikk deigen med en gaffel.
Sett formen i kjøleskapet i ca. en time. Forhåndstek deretter paiskallet på 175 grader i ca. 15 minutter.
Brun kjøttdeigen i matolje. Tilsett Taco kryddermiks og Chunky salsa. Rør om og kok uten lokk i 5-10 minutter. Legg opp i paiskallet.
Bland egg og melk og hell det over kjøttdeigen. Topp med skivet tomat, jalapeño og revet ost.
Bak paien på 175 grader i 45-60 minutter.
 Server med en grønn salat


Her har Solbærlikøren kommet med på bildet. Hadde på frosne bær, sukker og sprit. Hvelver på glasset et par ganger om dagen- i hvert fall til alt sukkeret er oppløst.
 
 
 
Nå er det snart helg igjen
 
God helg
 
Smil og klem
 
Monica

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar